BIZƏ ILHAM VERƏNLƏR: ZUHAL ŞAHLI CIN. PR VƏ MARKETINQ
Yeni lüks təcrübə axtarırsınızsa, Six Senses'in hekayəsi tam olaraq aradığınız şeydir. İstədiyi qədər qonaqpərvər və geniş-İstanbulun Sarıyer mahalında, ənənəvi ilə çağdaşın kəsişməsində olan bu otel, hələ də yerdən aşağı heyətlə və rahat bir hovuzla ayrılmışdır.
Əsas malikanənin yuxarı salonlarından birində (yanında Kocatas malikanəsi də var) kitabları vərəqlədikdə, yeni qonaqlar yoluxucu bir həyəcanlı ruhla gəlirlər.
Burada həyəcan verən şey, İsmayıl Acarın Mövlana motivləri ilə bəzədilmiş divarlardan keçməyinizdir. Diqqətinizi çəkən kiçik bir kafedə iftar rəsmidir. Nədənsə başa düşmək asandır, ancaq yanında qalmaq və sakit rəng palitrasından zövq almaq istəyini oyadır.
Sonra gəzməyə davam edərkən, düz türk dəniz mənzərələri ilə qarışan İslam sənəti parçalarını görə bilərsiniz. Heç vaxt dramatik olmayan, nizamlı və düz olan dəniz mənzərələri.
Orhan Pamukun "Balkon" foto kitabını daha yaxından araşdırmaq istədikdə, nadir adı Zuhal Sehli olan bir iş kartı ilə rastlaşıram. Kartda "Altı hissdə marketinq və kommunikasiya direktoru" yazılıb. Elə həmin gün onu ofisində yaxalamaq şanslıyam. Hava limanına yola düşməyimizə bir saat qaldı.
Six Senses'in hər bir küncündə gizlənmiş otel tərzindəki bu gizli tarazlıq haqqında bir çox sual verməyim lazımdır.
Zuhal çox məşğul görünür, amma rahat çəhrayı düyməli kreslolara oturub türkcə "orta-şekerli" sifariş verdikdə hər şey qaydasına düşür. Söhbətimizə divarlardakı sənət əsərləri ilə bağlı suallarla başlayıram. Zuhal, qarşımızda İsmayıl Acar tərəfindən yazılan Kaftandan bəhs edir. “Sərgilərdə rəssamlarla görüşürük. Və ən çox bəyəndiyimiz sənət əsərlərini əldə edirik." Sonra diqqətimi antik samovara (dəmir çaydan -
Şərqdəki çay mərasimlərində ənənəvi bir şey), köhnə kiçik pianoya yönəldirəm. Zuhal, Avropa tərəfində də göy altında geniş bir qapalı bazar olan məşhur Kapali Çarşidən bəhs edir. Kiçik bir kitabxanaya (Altı Hiss anlayışı) sahib olmağın və Osmanlı ruhunu, eləcə də müasir və eko-şüurlu yanaşmanı əks etdirəcək bir tərzə sahib olmağın çox vacib olduğunu söyləyir. Deyirəm uğurdur. Çünki bir tərəfdən, şübhəsiz ki, standartlara cavab verən bir yerdəsiniz (baxmayaraq ki, bir il əvvəl açılıb və bəzi işlər davamlı olaraq davam edir). Digər tərəfdən - otelin içərisində o spontan ritmi alırsınız.
Dünyanın hər yerindən gələn qonaqlar, bütün gün boyunca Qara dəniz ödənişlərinə nəzarət edən sevimli masaları olan mərkəzi çeşmə meydanında keçirdikləri vaxtını qiymətləndirirlər. Zuhal Altı Duyğu Kaplankayadan da bəhs edir. Bodrumun o biri tərəfində fərqli bir təcrübə yaşamaq üçün ailəsi ilə birlikdə oraya getməyi məsləhət görür. Fərqli deyir, çünki Kaplankayada kəmiyyətdən çox keyfiyyətə çox diqqət yetirilir.
Türk lahmaconlarından Perulu qarğıdalı çörəyinə qədər pendirli təmizlik, davamlılıq, sənət və şirəli qəlyanaltılar. Çox ziddiyyət olduğunu söyləmək olar. Ancaq zehninizin rahatladığı və yenidən doldurulduğu yer budur. Çox şey ala bilməyəcəyiniz yerdə. Ancaq hər şeydən bir az. Zuhala vaxt ayırdığı üçün təşəkkür edirəm və hava limanına yola düşürəm. Bir -birimizlə vidalaşmadan əvvəl, ikimiz də
Atatutkun özü ilə eyni otaqda nahar etməsi və eyvandan danışmasını eşitmək üçün qonaqlar gəlməsindən ilham alırıq. Qoy tarix burada davam etsin. Sehrli Belqrad meşələrinə yaxın olan bu yeni qurulan xarizmatik otelin divarlarında.